MAJOITUS 24 ONLINE

Laajennettu Haku

JOOGAT & WORKSHOPIT

Aurinkojooga

Perjantai klo 14.00-16.00
Iloa ja valoa, sydämen paloa! Vähän teoriaa ja paljon oivalluksia tuottavia harjoituksia. Aurinkojooga on lempeää ja helppoa, kaikille sopivaa joogaa. Avaudumme henkisesti ja kehollisesti muistamaan, kuka on se kaikkein tärkein ja sehän olet tietenkin Sinä. Tavoitteena onnistumisen elämykset ja ihan voittajan fiilikset. Chakrat hyrräävät onnea ja Sinä olet voimissasi, juuri niissä parhaissa aivococktaileissa, mitä voi olla. Luovuus ja ilo kukkivat Sinussa.

Embodied Magic – Yielding into Space

Perjantai klo 17.30-19.00
Taikaelämä voi tuntua koko kehossa, jokaisessa solussa. Elämyksellinen yin- & yang-jooga auttaa ankkuroitumaan omaan itseen sekä liikkumaan vakaasti ja vaivattomasti, harmonisessa suhteessa ympäristöön. Harjoitus sisältää yin-joogan pitkiä venytyksiä sekä rauhallista, virtaavaa hathaa Embodied Flow -joogan tyyliin. Sopii kaikentasoisille joogeille, myös aloittelijoille.

Hathajooga ja syvärentoutus jooganidralla

Lauantai klo 10.30-12.30 ja 18.00-20.00
Jooganidra (jooginenuni) on levollisuusharjoitus, joka rentouttaa syvästi kehoa ja mieltä. Harjoitus voi laskea verenpainetta, tasapainottaa hermoston toimintaa, hormonitoimintaa, aineenvaihduntaa ja parantaa keskittymiskykyä. Jooganidra johdattelee tietoiseen levon ja valppauden tilaan sekä läsnäolon kokemukseen.
Harjoitus tehdään selinmakuulla mukavassa asennossa ja paikallaan ollen. Lämmin kiristämätön vaatetus tai lisäksi peite on  tarpeen lämpimänä pysymisen takia. Workshipin harjoituskokonaisuus sopii kaiken kuntoisille.

Herätä Luovuutesi -jooga

Perjantai klo 14.00-16.00, lauantai klo 10.30.-12.30 ja 18.00-20.00
Herätä Luovuutesi -workshopissa tarkastellaan joogan ja luovuuden välistä suhdetta ja sitä, miten ne tukevat toinen toisiaan. Luova flow lähtee usein liikkeelle kuin itsestään, kun mieli ja keho rentoutuu. Jokainen ihminen on luova, käytämme sitä vain hyvin eri tavoin.
Luovan ajattelun harjoittaminen tuo meitä lähemmäksi todellista minäämme ja tarjoaa mahdollisuuden vapaampaan itseilmaisuun. Perinteisempien jooga asanoiden ja mielikuvameditaation lisäksi teemme muutamia itsenäisiä harjoituksia, joissa jokainen pääsee tutkiskelemaan omaa luovuuttaan ja sen merkitystä.

Integral yoga ®

Lauantai klo 10.30-12.30 ja 18.00-20.00
Integraljooga on laaja-alaista, joogan eri ilmenemismuotoja yhdistävää, kokonaisvaltaista joogaa. Sen tavoitteena on fyysinen, emotionaalinen, älyllinen ja henkinen tasapaino; onnellinen ja hyödyllinen elämä. Harjoitustunti koostuu alku-ja loppumantroista, monipuolisista asanaharjoituksista, joilla on tietty järjestys, jooganidrasta, hengitysharjoituksista sekä meditaatiosta. ”Integraalijoogan päämäärä ja jokaisen yksilön synnyinoikeus on oivaltaa se henkinen ykseys, josta koko luomakunnan monimuotoisuus koostuu ja elää sopusointuisesti tämän maailmankaikkeuden jäsenenä. Tämän voi saavuttaa ylläpitämällä luontaista olotilaamme, mihin kuuluu terve ja vahva keho, hallitut aistit, selkeä ja tyyni mieli, veitsenterävä äly, teräksenluja ja taipuisa tahto, kristallin kirkas ego, sydän täynnä ehdotonta rakkautta ja myötätuntoa - elämä täynnä ylintä rauhaa ja iloa” (Sri Swami Satchidananda).

Joogaa selän hyvinvoinniksi

Perjantai klo 14.00-16.00
Joogan avulla voidaan tutkitusti edesauttaa selän hyvinvointia. Levolliset liikkeet ja asennot nokistavat selkää, vähentävät selän kireyttä sekä ennaltaehkäisevät selän kiputiloja. Jooga kohentaa ryhtiä ja voimistaa hyvän ryhdin ylläpitämiseen tarvittavia tukikudoksia.
Workshopin alussa käydään lyhyesti läpi joogan vaikutuksia selän toimintaan. Jooga alkaa levollisilla selkää notkistavilla liikkeillä, ja harjoitusta jatketaan selän ryhtiä parantavilla ja kehon kireyttä vähentävillä asennoilla (asana). Kokonaisuus päättyy kehoa ja mieltä rauhoittavaan ohjattuun loppurentoutumiseen.

Luonnollisen läsnäolon meditaatio

Lauantai klo 13.30-16.00
Avartuvaa tilaa, rauhan tunnetta ja juurevaa läsnäoloa. Luonnollisen läsnäolon meditaatio on intuitiivisesti ohjattu yhteismeditaatio, jossa hyödynnetään jokaisessa luontaisesti läsnäolevaa tarkkaavaisuutta ja tässäolon tunnetta. Tarkoitus on antaa itsellemme mahdollisimman paljon tilaa olla, jolloin voimme hellittää suorittamisesta ja sallia itsemme olla hetkessä ilman tehtäviä, tavoitteita ja rooleja, ja näin löytää itsemme tästä, kokonaisina, läsnäolevina, elävinä. Luonnollisen läsnäolon meditaatio sopii jokaiselle taustasta ja kokemuksesta riippumatta.

Parijooga

Perjantai klo 14.00-16.00
Parijooga syventää joogaharjoitusta – kehon, mielen ja hengen yhteyden kokemista. Kosketuksella on keskeinen merkitys tämän yhteyden vahvistamiselle. Sinä kosket ja sinua kosketetaan, sinä tunnet ja sinut tunnetaan, sinä avustat ja sinua autetaan. Harjoitus kehittää kehotietoisuutta ja parin kanssa työskentely auttaa pääsemään yhä syvemmälle asanoihin vähemmällä ponnistelulla. Parin kanssa joogaaminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden avartaa tietoisuuttamme ja avata yhteys kehon, mielen ja sydämen välille. Ryhmään voi tulla yksin ja saada sieltä harjoitusta varten parin.

Psoas - sielun lihas

Lauantai klo 10.30-12.30 ja 18.00-20.00
Tämä workshop on Magnus Appelbergin kestohitti ja se kehittyy ja elää Magnuksen ohjauksessa. Tutkimme ja harjoittelemme millä tavalla Psoasta, lonkankoukistajaa, voidaan vapauttaa ja vahvistaa toimimaan paremmin niin, että joogaharjoitus ja koko elämä olisi himpun verran helpompaa. Aktivoimme, vahvistamme ja rentoutamme sitä vuorotellen jotta se vapautuisi hoitamaan työnsä hyvin. Teemme psoaksen kannalta todella tehokkaita ja vahvistavia ventyksiä ja asanoita. Vapaa Psoas antaa myös rennon, vankan ja hiljaisen olon. Runollisemmin sanottuna Psoas on sielun lihas, koska se rauha, mitä saavutetaan Psoaksen rentouduttua, on niin taivaallinen.

Restoratiivinen jooga

Lauantai klo 10.30-12.30 ja 18.00-20.00
Restoratiivisilla joogatunneilla palaudutaan ja eheytetään kehoa ja mieltä rauhallisesti ja meditatiivisesti. Tunti sisältää elementtejä esimerkiksi Yin-joogasta ja life coachingista - tunnin tavoitteena on tasapainottaa nykyistä ”Yang” painotteista elämäntyyliä ja rauhoittaa hermojärjestelmää. Tunnilla ei pelkästään avata fyysistä kehoa, vaan vaikutetaan myös energialinjoihin ja vaikkapa lymfakiertoon ja sisäelimiin. Treenataan myös sitä, miten Yin-tila säilytetään omassa arjessa.

Swasthia - terveyden ja hyvinvoinnin jooga

Lauantai klo 10.30-12.00 ja 18.00-20.00
Swasthia tarkoittaa suomeksi terveyttä ja hyvinvointia. Swasthiajoogassa huomioidaan jokaisella harjoituskerralla kehon ja mielen tarpeet ja ”huolto”. Siihen kuuluvat kaikki preklassisen joogan osa-alueet; virittäytyminen, energisointi, keskittyminen, hengitysharjoitukset, sisäiset puhdistautumiset (kriya), asanat, syvärentoutuminen ja meditaatio. Swasthiajoogan harjoituksissa saat myös käytännöllisiä terapeuttisia ohjeita hyvän terveyden ylläpitämiseen. Jooga on paitsi itsehallintaa ja -tuntemusta, myös itsehoitoa, sillä kukaan muu ei voi tulla terveeksi sinun puolestasi. Aloita siis jooga jo ennen kuin sinun on pakko tehdä se säilyttääksesi terveytesi.

Äänimaljatyöpaja

Lauantai 10.30-12.30 ja 18.00-20.00
Työpaja antaa sinulle fyysisen kosketuksen harmonisten äänten ja värähtelyn maailmaan äänimaljojen kautta. Saat kokea miten maljan sointi ja värähtely kämmenelläsi vaikuttavat koko kehoosi, hiljentäen samalla hellästi mielesi. Harjoittelet työpajassa hengityksen aaltoilevaa rytmiä maljojen säestyksellä. Työpajan päätteeksi sinut kutsutaan sointurentoutukseen; äänimaljoja ja gongia soittaen, matkalle rajattoman tilan maailmaan, unen ja valvetilan rajamaille. Sointurentoutus kuuluu syvärentouttavaan ääniresonanssimetodiin, joka tuottaa kokonaisvaltaisesti hyvää oloa sekä kehoon että mieleen. Tutkitusti kehon ja mielen rentoutuessa virkeys- ja energiataso lisääntyvät, stressitaso laskee, tasapainoisuus, levollisuus ja unenlaatu paranevat sekä itsetuntemus vahvistuu.

YKSILÖLLINEN ÄÄNIRENTOUTUS  - lisämaksusta!
Lempeässä äänimaljahieronnassa maljat soivat kehollasi. Silloin niiden kaunis ääni voi hiljentää mielesi, ja fyysisesti tuntuva värähtely rentouttaa hellästi kehosi. Äänimaljarentoutukset klo 13.30-17.00 välisenä aikana: 20 min / 15 €.
Varaa oma aikasi ennakkoon: Päivi Roiha 040 7430799 / paivi@roihahdus.fi.