MAJOITUS 24 ONLINE

Laajennettu Haku

LAURI TÄHKÄ HIMOS AREENALLA

02.12.2017 / Blogi


Oli todella hienoa, että saimme haastatella HimosLomien blogiin Lauri Tähkää, joka ei ole antanut haastatteluja puoleen vuoteen kovan keikkatahtinsa vuoksi. 

Lauri Tähkä on esiintynyt Himos Areenalla ja Himos festareilla viimeisen 10 vuoden aikana arvionsa mukaan noin 30 – 40 kertaa, joten yhteistyö on ollut pitkä ja antoisa molemmin puolin. Sen vuoksi hän päättikin, että tekee nyt poikkeuksen haastattelujen osalta ja saimme viettää mukavan juttutuokion bäkkärillä ennen perjantai-illan keikkaa.

Himos Areena

KOVA KEIKKAPUTKI LOPPUSUORALLA

Lauri Tähkä on 13 kuukauden aikana tehnyt 163 keikkaa. Tämä kova keikkaputki saa viimeisen keikan 16.12., johon saakka vedetään ihan täysillä, joka keikka.

Lauri Tähkä laittaa itsensä keikalla todella likoon, kuten olemme saaneet yleisössä tämän huomata. Lauri Tähkä kertoi, että keikka vastaa fysikaan osalta noin 10 km juoksulenkkiä. Tällaisella keikkamäärällä ei tarvitse, eikä toisaalta jaksaisikaan, enää muuta urheilua harrastaa. Hän kertoo välillä käyvänsä kevyillä kävelylenkeillä metsässä, mutta ei juurikaan muuta urheilua harrasta keikkaputken aikana.

Lauri Tähkä laittaa itsensä muutenkin likoon, kuten myös hänen bändinsä. Keikkoja on siis ollut 163 ja niissä ainoastaan kahdessa on vedetty ennalta sovittu soittolista. Kaikissa muissa, eli 161 keikassa, on soittolista muokkautunut suunnitellusta illan kulun, yleisön fiiliksen ja tunnelman mukaan. Keikkoja ei vedetä aistimatta mitä yleisö kyseisenä iltana haluaa. Yleisön fiilis tuntuu lavalle asti ja sen mukaan toimitaan.

Kova keikkatahti ja panostus jokaiseen keikkaan on Lauri Tähkän sanojen mukaan jo niin kova fyysinen rutistus, kun se vielä tapahtuu yön tunteina, että liikenevä vapaa-aika nautitaan kotikulmilla rauhallisesti ja pyritään nukkumaan mahdollisimman paljon. Kysyin, miten taiteilija pystyy nukkumaan, johon Lauri Tähkä nauroi ja eleillään kertoi, että siinähän se ongelma välillä on.

HIMOS ON ETELÄ-SUOMEN LEVI

Tähkä sanoi osuvasti, että Himos on Etelä-Suomen Levi. Himos Areenalla ja Himoksen festareilla on poikkeuksetta hyvä meno, talo täynnä väkeä ja fiilis katossaan. Tänäkin iltana jo klo 19 alkaen kovimmat fanit ovat olleet Himos Areenan oven takana jonottamassa, vaikka ovet avataan vasta klo 22. Näin he haluavat varmistaa paikkansa eturivissä illan loppuunmyydyllä Himos Areenan keikalla.

Himoksella artistista pidetään hyvin huolta. Työpaikka eli esiintymislava on sekä Himos Areenalla että festareilla kiitettävä, ja toisaalta artistin majoitus ruokailuineen hoidetaan hyvin, Tähkä kertoo. Elonkerjuun aikoina Lauri Tähkä ehti myös nauttia välillä Himoksen savusaunan lämmöstä, mutta nykyään keikkatahti ja aikataulut ovat sellaiset, että jokainen liikenevä vapaa tunti vietetään kotona rentoutuen.

Lauri Tähkä kiittää, että on saanut keikkailla niin paljon Himoksella ja Himos Areenalla, keikkavuosia Himoksella on kertynyt Himos Areenan avajaisvuodesta alkaen eli yli 10 vuoden ajan.

”Himoksella on aina niin hyvä meininki, että  tänne on kiva tulla poikkeuksetta”, tuumasi Lauri Tähkä.

Himos Areena

KEIKKATAUKO

Lauri Tähkä kertoi jäävänsä viimeisen keikan 16.12. jälkeen keikkatauolle. Keikkatauon pituutta ei ole ennalta määritelty. Nyt siihen saakka eletään tunti ja päivä kerrallaan ja nautitaan jokaisesta vedosta täysillä, tuumasi Lauri Tähkä Himos Areenan bäkkärillä.

Juttelimme miten kauan kestää toipua näin kovasta rutistuksesta. Lauri Tähkä kertoi, että noin 6-8 viikkoa menee, että yörytmi ja fysiikka palautuu normaalioloon. Sen jälkeen alkaa kuntoilua ja ei aikaakaan, kun artisti jo alkaa ajatuksissaan miettimään uutta musiikkiaan.

Vaikka keikkatahti on ollut hieman yli vuoden ajan kova, niin vuosi on ollut todella upea, Tähkä toteaa. Ja mikä ettei, näiden upeiden keikkojen ja sekä loppuunmyydyn Hartwall Areenan keikan vuoksi.  

Tämä upea artisti on tämän kaiken ansainnut omalla uskollaan omaan tekemiseensä, on meidän mielipiteemme!

MITEN LAURI TÄHKÄ LOMAILEE

Keikkatauolla eli lomalla, Lauri Tähkä elää rauhallista kotielämään.  Nauttii arjesta ja toipuu keikkaputken rasituksesta pikkuhiljaa liikunnan avulla.  

Jos hän lähtee lomamatkalle, niin hän kertoi, että suurimman ilon hän saa siitä, ettei kukaan tunne häntä, kun hän kävelee mm. kadulla. Se on täydellisesti ja täydellistä omaa aikaa, josta nautin suunnattomasti lomamatkoillani, tuumasi Lauri Tähkä. Tämän vuoksi lomamatkat usein ovatkin suuntautuneet ulkomaille.

Vähän nuorempana Lauri Tähkä kävi pyörä- ja juoksulenkeillä Himoksella ollessa, sen muistan vuosien varrelta. Nyt hän kertoi, että täytyy säästää keski-ikäisen miehen fysiikkaa. Keikkailtoina ei voi mennä lenkille, koska se on illan keikasta pois, joka on täysin pois suljettu. Lisäksi ennen Lauri Tähkä kävi laskettelemassa, mm. Himos-rinteillä. Nykyään hän rajoittaa urheilua siten, että loukkaantumisvaara tulisi olla minimissään keikkaputken aikana, jotta varmasti kaikki sovitut keikat vedetään täysillä.

Lomailun tehtävä on jälleen voimistaa omaa itseään, myös fyysisesti. Sen jälkeen jaksaa taas tehdä sitä mistä pitää, taisi olla Laurin perusajatus lomailustaan.