MAJOITUS 24 ONLINE

Laajennettu Haku

JOULU HIMOKSELLA

17.12.2017 / Blogi


IHANA JOULU ON TÄÄLLÄ, HIMOKSELLA!

Olen viime päivinä tuossa Himos Centerin vastaanoton nurkan takana kurkkinut ja ihastellut sitä miten monenlaista porukkaa Himokselle saapuu joulunviettoon! Pariskuntia, perheitä, jopa kokonaisia sukuja. Paljon lapsia, joista minä, Kalle-tonttu, tykkään erityisesti. Niin ja huomasin minä jonkun, joka tuli ihan yksin ja ajattelin, että sepä oli hyvä juttu! Himoksen joulussa on nimittäin luvassa niin paljon tekemistä yhdessä, ettei täällä ehdi yksin tulevakaan itseään yksinäiseksi tuntea.

TUNNELMALLINEN MÖKKIJOULU

Himos Centeriltä autot kurvailevat joka puolelle Himosta ja kun tuossa tein pienen tiedustelukierroksen ja kurkin varovasti mökkien ikkunoista sisään, huomasin, että lähes kaikissa mökeissä olikin asukkaita. Samalla ihmettelin, kun monen mökin pöydällä näkyi olevan monenlaisia joulukoristeita pakkauksissaan: palloja, valosarjoja, joulunauhaa. Sitten hoksasin, että niiden mökkien ulko-oven nurkalla odotteli joulukuusi ja kuusenjalka sisään siirtämistä, niin että koristeet olivat tietysti kuusta varten! Omiakin koristeita oli tuotu mukana ja mökit oli puettu hienoon jouluasuun.

Yhden mökin kohdalla minulle meinasi käydä köpelösti, nimittäin vähältä piti etten paljastunut! Tähystelin juuri sisään ikkunasta, kun yhtäkkiä mökin ovi aukesi ja porukka pyyhälsi höyryten ja kiljuen uimapuvuissa ulos! Viime hetkellä hyppäsin nurkan taakse ja jäin sinne tutkailemaan tilannetta. Arvaatko mihin nuo ihmiset sillä tavalla rynnistivät? No tietysti mökin edustalla olevaan ulkoporealtaaseen, joita onkin täällä jo melkein sadassa mökissä. Siellä he istuivat ja nautiskelivat lämpimästä poreilevasta vedestä tähtitaivaan alla sillä aikaa kun minä rauhoittelin sydäntäni säikähdyksen jälkeen.

Joulu Himoksella

JOULURUOKAA LIITERISSÄ JA TUVASSA

Tuossa vaiheessa vatsa kurni jo aika tavalla ja päätin lähteä katsomaan olisiko Himos Hotellin Ravintola Tuvassa jotakin herkullista vatsantäytettä nälkäiselle tontulle. Eilen illalla minulle kävi hyvä tuuri, nimittäin kun kaikki illallisvieraat olivat poistuneet eikä henkilökunta ollut vielä kerännyt ruokia pöydästä pois, niin minä ehdin kuin ehdinkin napata lautasen täyteen jouluisia herkkuja.

Samaa yritin myös tänään aamulla aamiaisbrunssin jälkeen, mutta Mono Pizzeriasta kantautuvat herkulliset piparituoksut sekoittivat ajatukset niin, että tulin Tupaan liian myöhään. Onneksi joltakin oli pudonnut Monon pihaan pari piparia, etten sentään jäänyt kokonaan tyhjin vatsoin. Nyt odotan vesi kielellä aattoiltaa ja myöhäisempää kattausta Liiterissä. Siihen ehdin varmasti, koska illaksi voin jo heittää vapaalle ja päästää Joulupukin työn touhuun.  Vesi herahtaa kielelle vieläkin muistellessa viime jouluisia aattoillan noutopöydän herkkuja: monenlaiset salaatit, sillit ja silakat, puhumattakaan ihanista joululaatikoista ja kinkusta. Täytyy todeta, että kyllä Himos Hotellin keittiön väki osaa!

Joulu Himoksella

HIMOKSEN JOULUTOUHUT

Tulikin tuossa jo mainituksi, että Himoksella riittää monenlaista tekemistä joulun aikaan! 

Päivällä, kun kukaan ei nähnyt, kävin jo testaamassa Peikkometsän seikkailuradan ja aika hyvin siitä omasta mielestäni suoriuduinkin. Vielä en uskaltautunut kokeilemaan Peikkometsää pimeällä, mutta ehkä seuraan illalla sinne menevää porukkaa, heillä on kuulemma taskulamput matkassa. Kuulin, että myös Peikkometsän Luolassa oli eilen iltasella askarreltu ja paistettu vaahtokarkkeja, nam! Maistuisi kyllä minullekin, kuten maistuivat ne innokkaiden pikkuleipurien Monossa leipomat piparit, joista jo kerroinkin.  

Monenlaista musiikillistakin ohjelmaa on vielä luvassa, on Tiernapojat ja kauneimmat joululaulut Himos Areenalla ja päälle päätteeksi karaokea illalla Monossa!

Jouluaattona ja joulupäivänä pääsenkin sitten ruuan päälle köllöttelemään savusaunan lauteille, kunhan ensin ihmiset käyvät nauttimassa pehmeistä löylyistä. 

Mutta nyt täytyy taas rientää kurkkimaan mökkien ikkunoista, että maltetaanko siellä odotella Joulupukkia sovussa. Kyllä muuten ihmetyttää, että miten se Joulupukki ehtiikin melkein joka mökissä piipahtaa! Joku vääräleuka vitsaili, että taitaa olla Joulupukilla pari velipoikaakin urakassa auttamassa…

Näin se vuoden paras aika eli joulu hujahtaa Himoksella nautiskellessa hyvästä ruuasta ja mukavasta touhuilusta. Kyllä täällä kelpaa joulunsa viettää niin ihmisen kuin tontunkin! 

KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JA TUNNELMALLISTA JOULUA!

Toivottelee Kalle-tonttu