MAJOITUS 24 ONLINE

Laajennettu Haku

KANSAINVÄLINEN HIMOS

04.01.2019 / Blogi

Joululoma on perinteisesti ollut pyhitetty kotimaisille asiakkaille. Perinteiset joululeikit, joulun savusauna, ravintola Tuvan joulukattaukset ja piparin leivonta Monossa muun ohjelman ohella kokoaa perheitä ympäri Suomen. Vuosi toisensa jälkeen seassa näkyy kuitenkin muitakin kansallisuuksia, jotka ovat saapuneet Himokselle kuka mistäkin. Keskisuomalainen arvaamaton alkutalvi on pimeä, joskus jopa synkkä, mutta joulun aikaan pimeys säestää rauhoittumista kuin luonnostaan. Kun ilta muutenkin tulee aikaisin, mikä olisikaan parempaa kuin kerääntyä yhdessä vuokramökin takkatulen loimuun perheen kanssa. Ei ole kiire minnekään. Joulussa piileekin vielä paljon potentiaalia, jota hyödyntää markkinoidessamme vahvuuksiamme luonnonläheisenä, rauhallisena kohteena ulkomaalaisille asiakkaille, jotka etsivät hetken breikkiä hektisestä rutiinistaan.

Uuden vuoden tullen kaupunkikuvassa alkaa näkyä venäläisiä rekisterikilpiä. Ikävä kyllä kaukana ovat ne päivät, jolloin kylänraitilla manattiin, kun marketin pihaan ei katumaastureiden sekaan mahtunut. Uuden vuoden jälkeen koittavalle loppiaisviikolle venäläiset vieraat ovat tervetullut ja kaivattu vierasryhmä, kun kotimaiset lomailijat alkavat valmistautua jo arkeen. On hienoa huomata, ettei Jämsässä ole unohdettu venäläisiä asiakkaita. Venäläiset ovat vanhastaan olleet Suomeen tulevista matkailijaryhmistä suurin, eikä meillä ole vara hävittää heitä muiden Pohjoismaiden tarjotessa heille uusia mielenkiintoisia palveluita lähes yhtä helpon matkan päässä.

Rinteiden auettua myös virolaiset suuntaavat Himokseen. Matkanjärjestäjät Tallinnasta ovatkin naureskelleet asiakkaidensa joskus laskeneen Himoksen virolaiseksi hiihtokeskukseksi lyhyen välimatkan vuoksi. Suomenlahden toiselta puolelta tullaan lähes poikkeuksetta ainoastaan laskettelun vuoksi ja mikä onkaan tullessa, kun Eteläisen Suomen suurimpiin ja parhaimpiin rinteisiin pääsee työpäivän päätteeksi viikonloppulomalle. Viime vuonna Virossa tapahtunut hiihtolomien siirto maaliskuulta Keski-Suomen hiihtolomaviikon kanssa päällekkäin siirsi painopistettä huippuluvuissa helmi-maaliskuun vaihteeseen.

Meillä Jämsässä ja Himoksella vierailee myös eriskummallinen asiakasryhmä, autoilevat hollantilaiset. He taittavat matkan Himokseen omilla autoillaan nousten Saksassa FinnLinesin tasaisen varmaan kyytiin kohti Helsinkiä ja ajavat halki lumisen maiseman Himokselle, jossa heitä odottavat McAhon husky-aktiviteetit, jääuinti avannossa, moottorikelkkasafarit ja tietysti suomalainen meditaatiohetki pilkkiretken muodossa. Monille ajaminen talvikelissä keskelle ”tuntematonta Suomea” on seikkailu jo itsessään. Asiakaskunta on enimmäkseen keski-ikäisiä tai sitä vanhempia pariskuntia ja lapsiperheitä. Toivomme, että tulevaisuudessa saisimme monistettua tämän tuotepaketin myös muille Keski-Eurooppalaisille, sillä liikkumisen kannalta oma auto luo aivan uudet mahdollisuudet lomailun kannalta. Asiakkaan käytettävissä oleva auto on bonus myös muille kuin Himoksen yrittäjille, sillä ainakin nämä ehtymättömällä tavalla kaikesta tekemisestä kiinnostuneet hollantilaiset pääsevät näin liikkumaan sinne missä näkemistä on.

Kesäisin kansainvälisiä vieraita vyöryy Jämsään Neste Rallin myötä. Määrä on vain kasvanut parina edellisenä vuonna, ja odotamme tulevanakin kesänä ulkomaalaisten rallifanien muodostavan puolet asiakasmäärästämme. Parina edellisenä vuonna osuuttaan ovat kasvattaneet espanjalaiset ja britit, joita käy muutoin vain harvakseltaan vieraanamme. Vuoden 2018 Metko-messut kiinnostivat alan ihmisiä ympäri maailman ja jo heti tapahtuman jälkeen alkanut kyselytulva vuoden 2020 tapahtumaa varten oli hämmästyttävä. Tapahtumapiikkien ulkopuolella kesävieraat saapuvat Hollannista ja Venäjältä.

Kansainvälisten asiakkaiden houkutteleminen Himokselle on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia. Asiaan paneutumalla on saanut huomata myös oman pienuutensa. Vuonna 2017 pidetyssä Visit Finlandin saksalaisiin painottuneessa seminaarissa ääneen lausuttu totuus siitä, että vaikka sinulla olisi kuinka hieno tuote, ilman kaverin apua sinulla on vain hieno tuote mutta ei asiakkaita, realisoituu nopeasti. Saksalaiset muuten ovat yksi ryhmä, joka suorastaan loistaa poissaolollaan. Joskus haastetta voi tuoda oma ajattelutapa. Kun meillä ei ole Sibelius-monumenttia ja joulupukkikin on pesiytynyt revontulten alle, mitä meillä muka on? Tähän haasteeseen ei auta muu kuin vastata haastamalla itsensä. Kun käy esimerkiksi verkostoitumistapahtumissa ja ottaa selvää mitä meillä oikein tapahtuu, yhtäkkiä Keski-Suomi näyttäytyykin houkuttelevana vähän laajemman puoleisena kylänä, jolla on tarjota lyömättömät urheilumahdollisuudet, viisi (!) kansallispuistoa, tuhansia järviä, kumpuilevaa metsää silmän kantamattomiin, huipputeknologiaa, opiskelumahdollisuuksia, kulttuuria sekä vinkeitä ja omalaatuisia palveluita, joita ei muualta löydy. Ja kun siirrät katseesi vähän lähemmäs omia varpaita, tajuat että kaikki elementit ovat myös täällä, Himoksessa ja Jämsässä. Yhdessä olemme enemmän ja sen vuoksi me kv-asiakkaiden kanssa päivittäin työskentelevät odotamme innolla mitä mahdollisuuksia #HimosJämsä ja Johku tuovat tullessaan.

Jämsän parhaiten pidetty salaisuus Päijänne uinuu vielä kaikessa hiljaisuudessaan.

Palveluntuottaja – ilmianna itsesi, meillä on lomamökkejä vaikka vieraille vuokrata, tehdään jotain yhdessä.