MAJOITUS 24 ONLINE

Laajennettu Haku

JOULU HIMOKSELLA TONTUN SILMIN

28.11.2018 / Blogi

On pimeä jouluaaton aaton ilta. Harmaanuttuinen tonttu oli matkannut jo pitkän matkan Korvatunturilta. Hän oli saanut Joulupukilta erikoistehtävän. Tontun tehtävänä oli tutkia Joulupukin korviin kantautuneen huhun todenperäisyyttä. Useammalta taholta oli väitetty, että Himos on varsinainen joulumaa, jossa perheet, ystäväjoukot ja pariskunnat Suomesta ja ulkomailta viettävät ihanan joulunajan.

Tonttu kuulee tarkoilla korvillaan kaunista laulua ja lähtee etsimään sulosointujen syntypaikkaa. Tonttu löytää Himos Areenalta ison joukon antaumuksella laulavia joulun odottajia, jotka osallistuvat Jämsän seurakunnan järjestämään Kauneimmat joululaulut -tapahtumaan. Tonttu unohtuu kuuntelemaan hurmaavaa laulantaa ja luikauttaa tumppujensa suojissa itsekin muutaman säkeistön Sylvian joululaulusta.

Mutta mitäs nyt tapahtuu? Areena tyhjenee äkisti ja tonttu pinkoo pakoon tien toisella puolella olevaan metsikköön. Ja mitä vielä! Nehän seuraavat! Taskulamppujen kanssa! Yllättäen kiven takaa heilauttaa kättään peikko. Himoksen peikko Hiski nappaa tontun turvaan seikkailuradalle suuntaavan väkijoukon tieltä. Peikot Hiski ja Himmi ovat olleet myös kuuntelemassa kauneimpia joululauluja ja ovat suuntamassa kotikoloonsa iltaselle. Kohteliaita kun ovat, peikot pyytävät tontun mukaansa pakkasesta ja tarjoavat tontulle paitsi maittavan iltasen, myös pehmeän nukkumapaikan lämpöisessä kotikolossaan.

Jouluaaton aamu on vielä hieman hämärä, kun tonttu lähtee etsimään lisää todistusaineistoa Himoksen joulumaan tapahtumista. Mökkien ikkunoista tonttu näkee iloisia ihmisiä, kauniita jouluvaloja, maittavia aamiaispöytiä ja joulupukkia odottavien lapsien malttamattomia katseita. Areenan pihapiiriin tallustaa Himoshotellin uumenista mahansa täyteen aamiaisbrunssilla syöneitä ihmisiä, jotka jäävät viettämään aikaa leikkien ja reellä ajellen. Näkeepä tonttu myös muita jo Himokselle kerenneitä tonttuja. Pikaisen kuulumisten vaihdon yhteydessä tonttu kuulee myös kollegoiltaan Himoksen olevan joulumaista kaunein heti Korvatunturin kotinurkkien jälkeen.

Joulurauha on julistettu ja jouluaaton harras tunnelma huokuu jouluisesta mökkikylästä. Yhtäkkiä tonttu kuulee korvia riipivän kiljaisun! Kiljaisu muuttuu riemukkaaksi nauruksi, jonka johdattamana tonttu löytää tiensä savusaunalle. Siellä uskalias rouva on hypännyt hankeen pyörimään savusaunan lempeistä löylyistä ja nauraa höyryten keskellä hankea. Onpas rohkeaa! Tonttukin uskaltautuu saunan tummuuteen lämmittelemään ja peseytymään. Onhan tänään jouluaatto ja se on hyvä syy peseytyä ja kammata parrasta pois risut ja roskat.

Tontun maha murisee ja jostain leijailee veden kielelle nostattava tuoksu. Tonttu haistaa porkkanalaatikon, kinkun, savulohen ja lempiruokansa joulumakkaran! Nälkänsä ohjaamana tonttu löytää tiensä ravintola Liiterin notkuvan ruokapöydän ääreen. Mitä ihmettä! Joulupukkikin on jo täällä. Lapsien ja aikuisten jututtamisen ja glögin hörppäämisen välissä pukki nostaa kättään tervehdykseen. Tonttu tervehtää takaisin ja nappaa ruokapöydästä itselleenkin apetta muiden huomaamatta.

Loppuillan tonttu auttaa joulupukkia. Parivaljakko kiertää mökkikylää ristiin rastiin ja he tapaavat paljon iloisia, jännittyneitä ja kilttejä mökkiläisiä. Tonttu tuntee olonsa tuiki tärkeäksi raportoidessaan näkemäänsä ja kokemaansa joulupukille illan aikana. Pukkia naurattaa tarina ihmisiä karkuun juosseesta tontusta, joka kohtasi peikot ja pukki on vähän kateellinen tontulle, joka oli päässyt savusaunaan pesulle jouluaaton kunniaksi.

Illalla tonttu löytää mainion nukkumapaikan HimosCenterin liinavaatevarastosta. Erilainen joulu poissa kotoa ei ollutkaan tontun mielestä huono kokemus. Tonttu on iloinen ja tyytyväinen tajutessaan, että joulu Himoksella voi olla kaikkea sitä mitä kotonakin. Se on ruoan täyteinen, maistuva, lämminhenkinen, perinteikäs ja ihana. Tonttu nukahtaa onnellisena miettien, josko saisi joulupukilta luvan perustaa Himokselle joulupukinpajan etäpisteen ja siten mahdollisuuden viettää kaikki tulevat joulut Himoksen joulumaassa.

Innostuitko lähtemään tontun jalanjäljille joulunviettoon Himokselle? Vuokramökki jouluksi 2018 järjestyy vielä hienosti. Himos keskusvaraamon myyjät auttavat sinua rakentamaan perheellesi tunnelmallisen joulun poissa kotinurkista.

Himos keskusvaraamo

puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi

www.himoslomat.fi/joulu